Hyresradhuset - Vardagsrummet

Av alla rum kommer jag nog att sakna vardagsrummet allra mest! Däremot har jag inrett det med tanken att det bara ska gå att flytta till nya lägenheten rakt av, så det håller vi tummarna för nu! Lamporna, fåtöljen, bananbladspuffen, trätavlorna och tv-bänken kom med från förra huset. Maskroslampan kommer inte att få följa med i nästa flytt. Den känns inte alls som något jag skulle ha valt själv...

Bilden ovan är tagen från trappen, men det är verkligen en rymlig känsla i vardagsrummet. Det är ljust och känns högt i tak, fastän det egentligen inte är så högt.
 
Lastpallsbordet har numera en glasskiva på (se bild nedan) och den har jag tagit hem från mitt jobb, slipat, sandpapprat och betsat för att få precis just den här feelingen av gammalt trä! Tavlan har jag också målat själv, men den ska inte heller med till nästa hus. Jag har en annan tavla i mitt huvud som jag vill måla och ha ovanför skåpet... Hoppas att det blir lika bra på pränt som det ser ut när jag blundar, hehe!
 
 
På bordet. Minnen från Pomaire i Chile och en av ödlorna i min ödlesamling - resten ligger undangömda tills nya huset... eller om de någonsin får titta fram igen är faktiskt oklart?
 
Detta skåp är gjort av återvinnet trä och specialbeställt och tillverkat i Indien. Av alla mina möbler är nog denna min allra finaste... 
 
Allt detta hade jag sedan förut, TV-bänken, lampan och trätavlorna köpte vi till det gemensamma huset. Den översta tavlan har min mamma målat innan hon dog för 26 år sedan och den undre är målad av den isländska konstnären Björk (inte sångerskan dock), ljusstakarna fick min farmors föräldrar i bröllopspresent 1896! 
 
 
 
 Från början köpte jag en Chesterfieldsoffa, men döttrarna vägrade sitta i den (den var ju av skinn, dvs dött djur...) och efter en månad gav jag upp och köpte denna Howardsoffa på IKEA. Det bästa jag har gjort! Den är sååå mycket skönare att sitta i och till nästa hus ska jag även köpa till en fåtölj/schäslong i samma serie! Jag älskar fårskinn, har faktiskt hur många som helst över hela huset, de klagar inte tjejerna på och jag håller tyst om ursprunget.
 
Kuddarna är från ELCE Stockholm och Mogihome.
 
Här är min skorstensfria kamin som jag köpte på Blocket. Den ger en extra mysighet till hela rummet. Den kommer definitivt att få följa med till nästa hus!
 
En del av vardagsrummet har jag inrett som kontor. Pallen hittade jag på nätet och resten är från IKEA.
 
Den här tavlan har en av mina bästa vänners mamma målat. Jag tycker om hur jag blandat den industriella stilen med ett hopplock av ditten och datten, shabby chick och olika sorters trä, plåt, fårskinn, antika mattor, orientaliska prydnader, osv.
 
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Om

Min profilbild

Cicci

Letar bostad - IGEN! Har hittills inrett två hem på denna blogg. Snart kommer ett tredje hem att ta form här. Jag måste bara hitta hem först!




RSS 2.0