"Master Bedroom"

Har någon mer än jag sett det där engelska TV programmet där en mäklare åker runt och visar en massa hus för olika par och där det alltid finns ett fantastiskt "Master Bedroom"!? Det låter himla tjusigt med "master bedroom" tycker jag, så hädanefter är det så mitt sovrum kallas, men med ett brittiskt överklass uttal förstås! Hohoho! Vem trodde det liksom när jag bodde i vardagsrummet i tvåan!? Att jag skulle få ett MASTER bedroom till och med!
 
 
Så här såg det alltså ut på inflyttningsdagen. Detta rum är det tänkt att vi ska lägga in golv och måla vitt, alternativt tänker jag mig en varm grön fondvägg bakom sänggaveln och så ska elementet byggas in förstås.
 
Och så här ser sovrummet ut idag:
 

Inte ett finger är lyft rent renoveringsmässigt och ännu så länge saknas sängbord, sänglampor och en 20 cm bred och 2m hög hylla som ska stå och göra som en helvägg bredvid den lilla garderoben mot fönstret. Det kommer att bli jättefint då! Annars är inredningen klar. Eller nej, det saknas också två tavlor. Två personliga tavlor som ska hänga på varsin långsida.
 
Visst har jag återanvänt mitt gamla överkast på ett smart sätt?! Det passar ju bara till en 120cm säng, men om man viker det på längden kan man ha det över fotänden på sängen. Och nej, jag blir inte sjösjuk av alla olika rutor, tycker faktiskt att de matchar bra?
 
Sänggaveln har jag köpt ny från Mio och garderoberna är också nyköpta till rummet från EM möbler. Tavlorna fick jag i julklapp och finns på Claes Olsson(!)... Kuddarna köpte jag på RUSTA till visningen av andra lägenheten, de stora rosa kuddarna är från Ikea och jättegamla. Påslakan från Newport och gardinen är från Hemtex, den köpte jag egentligen till köket i gamla lägenheten men den var för liten till köksfönstret så den var oanvänd och passade perfekt här istället! Min gamla vardagsrumslampa från ellos blev sovrumslampa och passar bra i stilen, murrar till det liksom. Herrbetjänten är från chilli och fårfällen lånar jag av äldsta dottern som fick den när hon föddes.
 
Vad tror ni om detta lilla sängbord till? Det känns som att det skulle passa jättebra!
Jag har inspirerats av de här bilderna på olika sovrum när jag försökt hitta en stil. Men jag har ingen riktig stil när det gäller inredning. Jag vill helst ha lite av varje! Ibland blir det snyggt och ibland inte. Jag tycker mig ändå ha fått ut det gottaste från de olika bilderna?
 
 
Sänglampor är det jag ännu inte har hittat. Eller jo, jag hittade en, men sambon tyckte att den inte riktigt var hans cup of tea... Behöver man förresten ens ha samma sänglampor!? Jag borde ju kunna ha en stil och han en annan? Vi får se. Följetong på sängbord, sänglampa, garderobshylla, golv, väggar och element låda blir det!
 
Mitt master bedroom förstår ni, är inte bara ett master bedroom till namnet. Nej, det ligger även så till att man innanför rummet kommer till en walk in closet (som idag är ett litet kök... öhurrm) och även ett litet En Suit bathroom! Det har alltså potential detta som ni förstår, särskilt om man slänger sig med utländska låter det extra flådigt... Mer om dessa två rum i kommande inlägg! 
 
 
 

Om

Min profilbild

Cicci

Letar bostad - IGEN! Har hittills inrett två hem på denna blogg. Snart kommer ett tredje hem att ta form här. Jag måste bara hitta hem först!




RSS 2.0