"Gången"

Mellan hallen, vardagsrummet, mitt sovrum och barnens rum finns som en gång. När jag flyttade in var det självaste vardagsrummet, men så byggde jag ju till mitt rum och nu finns där bara en slags "gång" som förbinder alltihopa med varandra.

Den enda möbeln är en bokhylla EXPEDIT som jag köpte på Blocket till lägenheten jag hyrde i Slavsta. Länge stod den där i gången övebelamrad med skräp och tjafs. Men nu så har även den kommit i halv ordning.

Mellan hallen och gången finns ingen dörr. Den har jag flyttat till mitt sovrum. Istället finns där en öppning som måste fixas till snarast. Dvs allra senast i sommar när tjejerna är borta. Men ganska mycket är jag faktiskt nöjd med i gången!



Bokhyllan med lamporna ovanpå som behöver nya lampskärmar och mitt arvegods bestående av två ljusstakar som farmors föräldrar fick när de gifte sig 1897 och en japansk snubbe som farfars familj hade med sig till Chile när de flyttade dit i början av 1900-talet. Böckerna åkte jag hem till pappa och plundrade min barndoms bokhylla för att kunna fylla ut med. Sorterade efter ämneskategori.



Den stora världskartan är kanske inte skalenligt korrekt eller ens korrekt när det gäller ländernas namn.
Men den är tillräckligt korrekt för att kunna tjäna som utbildningsmaterial för småbarn och så är den ju faktiskt jättesnygg!



På dörren hänger dörrkrokar och på dem har jag hängt mina smycken.
Också en detalj jag tycker blev riktigt lyckad och personlig.

 

Min ödlesamling! Jag blev inspirerad av en bekant som samlade på ödlor och av mina kompisars sjukt snygga ikonsamling som de satt upp på tavellister på sin lilla toalett. Nu har jag åtta stycken och de blir förhoppningsvis fler och fler. Jag har även startat en tvålsamling! Få se hur lyckosam den blir. Eller om den mest blir kladdig och dammig...


Om

Min profilbild

Cicci

Letar bostad - IGEN! Har hittills inrett två hem på denna blogg. Snart kommer ett tredje hem att ta form här. Jag måste bara hitta hem först!




RSS 2.0