11-åriga dotterns rum

Så här ser det mer eller mindre ut idag. Samma möbler, samma väggar och golv, men annan möblering...
Ingen vidare munter syn, tyvärr...
 
Jag har dock tänkt mig att göra om rummet i sommar så att det blir mer hemtrevligt!
Vita väggar och valnötsparkett kommer att utgöra grunden i hennes rum precis som det gör i de andra barnens rum.
Det här är yngsta dotterns rum och det är redan grundat med golv och vit färg. Så här kommer även det andra rummet att se ut! Nu fattas bara själva möbleringen.
 
Sängen får hon ha kvar, den är så praktisk med lådorna under, möjligtvis att man köper till en sängavel?
  
 
Sekretären vill hon inte ha kvar och den är rätt skruttig så jag förstår henne, istället vill hon ha ett riktigt skrivbord med skrivbordlådor. Men i ett så litet rum måste det ju vara ett litet nätt skrivbord och det enda jag kan tänka mig då är detta bordet från IKEA med en ganska smal bordskiva men ändå ganska många lådor?
  
Över skrivbordet får hon ha hyllor om hon ska få plats med allt och det här öppna hyllorna skulle väl bli snyggt?
Att ha förvaringen högt kommer nog att vara A och O i detta rummet. Kortsidan med dörren kommer att prydas med en hylla ovanför dörren som löper längs med hela väggen. Kanske inte att förvara böcker på utan snarare fina förvaringsboxar? Och under hyllan kanske man kunde ha en klädstång? Eller spegel med klädstång?
   
 
Alternativet är att strunta i klädstång och istället ha en bokhylla? Eller att ha en bohylla över hela väggen?
  
Risken med en bokhylla är att det blir alldeles för trångt, likaså med en klädstång - om den inte hänger från tak vill säga!?
 
Idag har dottern bilder på söta djur i ramar på väggarna. De ska vi byta ut mot lite coolare motiv. Hon har ju ett brinnande basketintresse och just det går det att spinna vidare på så att det blir mindre "barnsligt" i rummet överlag.
 
Det finns massor av tidlösa basketplanscher! Men det räcker nog med en eller högst två...
Vi hade tänkt behålla den lila/rosa färgskalan och om hon bara lyckas hålla ned antalet småpryttlar på ett minimum så kommer rummet att bli fantastiskt fint tror jag!
 
Jag återkommer med det färdiga resultatet!
 
 

Om

Min profilbild

Cicci

Letar bostad - IGEN! Har hittills inrett två hem på denna blogg. Snart kommer ett tredje hem att ta form här. Jag måste bara hitta hem först!




RSS 2.0